Satanica : Stroy

Chtěla bych vám představit nový formát článků kde vám budu představovat nové mladé a talentované kapely. Zkrátka o méně známých kapelách. Jestli někdo budete mít zájem svou kapelu tady představit klidně mi napište na e-mail satanicablog@seznam.cz něco s tím uděláme.
Stroy  nejsou až tak neznámí, ale i tak vám je představím.Skupina je momentálně ve složení Michal Skořepa kytara a zpěv, Miloš Meier bicí a Marek Breno Baskytara. V kapele se vyskytoval jednu dobu i Jakub Antl.
Kapela vznikla jako instrumentální duo ve složení Miloš a Michal a až později se přidal basák. Stroy hrají progressive- grunge ktetého jsou u nás průkopníky. Je pro ně typický lehce prapodivná vzhled. Něco mezi stempunkem a bůhví čím. Vyšlo to z hlavy Michala Skořepy.
Kapela debutovala v roce 2014 deskou Adam reborn.  Stejnojmenný klip se stal kandidátem na klip roku.  Klip režíroval Michal Skořepa. Tento člověk si ohledně kapely vlastně skoro všechno dělá sám- od režie, střihu až po web.
Kapela má ambice mířit do zahraničí a docela se jim to daří. v roce 2015 vyhrály české kolo soutěže GBOB a jely na finále do osla. Tam se umístily třetí. I přes to si jich všiml pořadatel Tore Lande a od něj dostaly kontakt na Allana Johanese- americký producent. Mimochodem Michalův vzor. Odjely nahrávat do Los Angels. Vzniklo EP Like it or not.

Komentáře

Oblíbené příspěvky