RockOpera

Pár oběvovacích článků už tady bylo tak jdene na dlaší. Nejedná se ovšem o kapelu, ale o divadlo. Neobyčejné divadlo jak u nás tak i ve světě. No ve kterém divadle se hrají pouze rockové opery! Divadlo se nachází v přestavěné budově bývalých jatek Pražských Holešovic. Bývalo to také divadlo Milénium, ale asi od roku (nejsem si tím zcela jistá) 2010 se prostor jmenuje RockOpera. Existuje už deset let a za svou existenci vyměnily několik prostorů - Obecní dům v Praze, divadlo V Dlouhé a konečně antický amfiteátr v Holešovicích. První operou byla Antigona která spolu se souborem v prosinci své kulaté výročí. Náměty na opery jsou jak v antice a klasické literatuře. Antigona je paradoxně závěrná část trilogie o králi Oidipovi. Zbytek příběhu dodělaly až posléze. Což mě navádí k výčtu oper - Antigona , Bardo thor , Oidipus , 7 proti Thébám , Romeo a Julie (z písní kapely King size) , Faust, Anna Karenina a na podzim to bude i Proces.  Já byla na Thébách report tady na blogu.
Divadlem prošly i osobnosti operní scény jako Eva Urbanová. V souboru fungovala i Bára Zemanová či Jan Macků z Dymytry. Koho tam můžete, ale stále vidět? Není představení kdy by v aréně nezpíval Viktor Dyk který už deset let skotačí na pódiu bez alternace, ve velké většině představeních ztvárňuje hlavní roli Honza Toužimský, nechybí tam ani Pavla Forest, Lukáš Písařík, Kamil Střihavka, Žofie Dařbujánová či Petr Opava. 
Určitě vyražte do RockOpery co nejdřív! Můžete třeba vyrazyt na obnovenou premiéru Bardro todol  5.10 nebo na premiéru nového Procesu 22.11. Pro kompletní program a vstupenky navštivte web! Tak snad jsem vám rozšířila obzory!

Komentáře

Oblíbené příspěvky